Friday, September 23, 2011

INFO KAMI

 



 

Kahwin di Thailand: Perkahwinan di Thailand


Kahwin di Thai: Perkahwinan di Thai



Nikah di Thailand: Pernikahan di Thailand


AKAD NIKAH DAN KAHWIN DI THAILAND - PROSEDURE NIKAH KAHWIN DI SONGKHLA THAILAND SIAM - MURAH SAH

Saya menguruskan pakej perkahwinn bagi pasangan yang hendak berkahwin di Thailand. Sesiapa yang berminat menggunakan perkhidmatan saya, anda boleh menghubungi saya. 

NIKAH SIAM NIKAH THAILAND KAHWIN SIAM KAHWIN THAILAND KAHWIN SENYAP SESAMA KITA

NIKAH SENYAP, NIKAH SIAM, NIKAH LARI, PAKEJ NIKAH SIAM, KAHWIN SIAM, KAHWIN THAI, KAHWIN SEMPADAN, KAHWIN PADANG BESAR, KAHWIN DANNOK, KAHWIN SONGKHLA, KAHWIN PERLIS, KAHWIN BUKIT KAYU HITAM, KAHWIN CEPAT, KAHWIN MURAH,NIKAH SESAMA KITA, NIKAH TOK KADI,AKAD NIKAH SIAM,PANDUAN NIKAH DI SONGKHLA.NIKAH SIAM MURAH DAN MUDAH.


VIDEO KAHWIN THAI

KLIK DI BAWAH





PAKEJ PENGURUSAN BUDGET KAHWIN DI THAILAND:
RM +++.00








DARI MEJA PENULIS........



EN.DIN KAMAL

TEL : 013-3311606 / 03 -33745230
EMAIL : DRINADMARYA@gmail.com


( SEBAIKNYA DATANG SENDIRI KE OFFICE KAMI SEBAB PENERANGAN MELALUI TELEFON AGAK SUKAR ....TERIMA KASIH )
* HARAP MAAF KAMI TIDAK BERURUSAN DIKEDAI-KEDAI KOPI DAN TIDAK MELANTIK SEBARANG AGEN UNTUK SEGALA URUSAN YANG BERKAITAN .SILA BERHATI-HATI DENGAN SINDIKET YANG TIDAK BERTAULIAH TERIMA KASIH..***


UNTUK PERHATIAN:


ADA SESETENGAH INDIVIDU MELETAKKAN HARGA YANG SANGAT RENDAH AKAN TETAPI HANYA MENGAMBIL DEPOSIT DITEPI TEPI JALAN/KEDAI-KEDAI KOPI...ANDA FIKIRLAH SENDIRI ANDAI CARA INI SELAMAT ????
1.DEPOSIT ANDA HILANG (DIMANA ANDA HENDAK MENCARI ORANG INI???TIADA OFFICE DAN TIDAK BERDAFTAR)
2.PERKAHWINAN YANG TIDAK SAH/SINDEKIT MEREKA PON LESAP DAN TIDAK MAHU BERTANGGUNGJAWAB....
SIAPA SUSAH ANDA BAKAL ISTRI DAN KELUARGA ANDA YANG SUSAH....
MAKA FIKIR FIKIRKANLAH SEBELUM MEMBUAT KEPUTUSAN....


MAKLUMAT KAMI :




LAIN -LAIN PERKHIDMATAN : SILA LAYARI


http://drinamayra.blogspot.com/

ALAMAT KAMI  : 

DRINA DMARYA RESOURCES



HQ:

DRINA DMARYA RESOURCES 
No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk Pulai (Atas Kedai Kek Bee's)           
Tel     : 03-33745230/ 013-3311606 / 013-631 2802 

Cawangan :
Sungai Pinang, Off Jalan Kapar, Klang(Bersebelahan Kedai Restoran Shid, berdekatan Traffic Light Carrefour.



*************************
PAKEJ - PAKEJ YANG DISEDIAKAN :
*************************


KAHWIN THAI MUDAH :
-TIDAK PERLU KURSUS
-TIDAK PERLU IZIN ISTERI / WALI
-PERLU IC / PASSPORT


JIKA BERKAITAN:


-SURAT SYAHADAH
SIJIL KEMATIAN SUAMI
VISA
SURAT CERAI


PAKEJ A:( SEHARI )


-PERGI/BALIK DALAM SEHARI(TIDAK BERMALAM)
-SIJIL NIKAH DIBAWA BALIK
-SURAT KONSULAT MALAYSIA AKAN DIHANTAR SECARA POS SEMINGGU KEMUDIAN.
-TIDAK PERLU BERMALAM
-BOLEH DIBUAT HARI BEKERJA/CUTI MINGGU DAN HARI PERLEPASAN AM


PAKEJ B :**2 HARI**



-PROSES DALAM 2 HARI
-SIJIL NIKAH DIBAWA BALIK
-SURAT KONSULAT MALAYSIA SIAP PADA HARI KEDUA
-TEMPAT TINGGAL MAKAN/MINUM DISEDIAKAN
-BOLEH DIBUAT HARI BEKERJA/ ISNIN HINGGA KHAMIS SHJ.



PAKEJ C :


PAKEJ HONEY MOON:**4 HARI**

-PROSES DALAM 2 HARI
-MAKAN ANGIN DITEMPAT MENARIK SEKITAR HATYAI DAN SONGKHLA 2 HARI
-SIJIL NIKAH DIBAWA BALIK
-SURAT KONSULAT MALAYSIA SIAP PADA HARI KEDUA
-TEMPAT TINGGAL MAKAN/MINUM DISEDIAKAN
-BOLEH DIBUAT HARI BEKERJA/ ISNIN HINGGA KHAMIS SHJ.


***PERUBAHAN TERTAKLUK PADA KEADAAN DAN WAKTU PIHAK PENGURUSAN BERHAK MEMINDA JADUAL DAN ATURCARA/URUSAN YANG DIJALANKAN.TERIMA KASIH***




NIKAH DI THAI MUDAH DAN MURAH
Adakah bernikah di Thailand mudah dan murah? Ramai menyangka bahawa bernikah di selatan Thailand menelan belanja PULUHAN ribu ringgit kerana kononnya perlu melibatkan peranan orang tengah atau sindiket bagi mengatur proses itu.
Dan ramai pasangan yang menyeberang sempadan bersedia untuk berbelanja asalkan tiada lagi halangan yang akan merencatkan atau menggagalkan hasrat mereka. Mereka ini biasanya bersedia untuk menjalani upacara pernikahan di mana sahaja asalkan hasrat murni mereka tercapai. 


Sebenarnya prosedur untuk menikah di sana amat  mudah dan kosnya juga rendah tetapi ramai yang dikatakan menjadi mangsa kerana mereka terdesak dan tidak berpengetahuan bagi menguruskannya sendiri atau mendapat bantuan rakan atau orang yang mereka boleh percayai.
Amat ramai yang ditipu oleh sindiket, sekiranya mereka berkahwin bukan melalui Majlis Agama Islam. Banyak masalah akan timbul seperti sijil perkahwinan palsu dan sukar untuk didaftarkan di negara masing-masing.


Majlis Agama Islam Wilayah Songkhla mempunyai ramai wakil (jurunikah) di beberapa daerah dalam wilayah Songkhla yang bertaraf Naib Kadhi. Hanya Sijil Nikah daripada Naib Kadhi inilah sahaja yang diiktiraf untuk disahkan. Sekiranya mereka berkahwin menggunakan sindiket, MAIS tidak akan bertanggungjawab. Semua pasangan yang berkahwin di sini (MAIS), rekod mereka akan disimpan sebagai rujukan yang sah.
Adalah menjadi peraturan sebelum pasangan dinikahkan, pasangan terbabit akan menjalani temuduga ringkas oleh Naib Kadhi, yang akan menjelaskan implikasi perkahwinan mereka dan selepas dinikahkan mereka akan diberi nasihat dan penerangan tentang tanggung-jawab sebagai suami dan isteri dan rukun berumah tangga yang perlu diikuti dan dilaksanakan sepanjang hayat.
Keterlanjuran dalam hubungan serta halangan keluarga kini menjadi punca utama pasangan dari Malaysia lari berkahwin di selatan Thailand, di samping hasrat berpoligami tanpa kebenaran isteri pertama. Kegagalan memenuhi keperluan hantaran, mas kahwin serta hadiah yang mahal pula, mendorong pasangan dari Malaysia, Brunei, Singapura dan lain-lain datang berkahwin di Selatan Thailand.
Setiap hari ramai pasangan dari Malaysia dan luar negara datang bernikah di Songkhla. Saya  tidak menghadapi sebarang masalah menguruskan perkahwinan yang diharapkan pasangan terbabit, asalkan mereka memenuhi syarat ditetapkan, termasuk masuk ke Thailand menggunakan dokumen perjalanan yang sah serta memenuhi syarat mengikut hukum syarak. Selain daripada itu MAIS akan memastikan semua undang-undang dan peraturan yang ditetapkan oleh Enakmen undang-undang syariah di Malaysia akan di patuhi dan menjadi rujukan bagi melangsungkan perkahwinan pasangan dari Malaysia.
Semua urusan  pernikahan dibuat secara telus, bertempat dan beretika dan penuh tanggung-jawab dan bukan dikedai kopi atau dibawah pokok seperti yang dibuat oleh sindiket palsu. Pasangan yang di bawa ke Pejabat Kadhi atau Majlis Agama Islam Wilayah Songkhla akan di akadnikahkan dengan tertib tanpa risiko diperdayakan.


Bagi memudahkan urusan pernikahan ini pasangan dinasihatkan supaya datang lebih awal supaya semua urusan akad nikah, pengesahan MAIS dan Konsulat Jeneral Malaysia dapat di bereskan pada hari yang sama.
KEPUTUSAN DITANGAN ANDA. BUATLAH PILIHAN YANG BIJAK. SAYA HANYA MEMBANTU MEREKA YANG MEMERLUKANNYA.
Biar apa pun sebelum anda memilih untuk berkahwin di Thailand, adalah lebih baik sekiranya anda melangsungkan perkahwinan anda  di Malaysia kerana  lebih terjamin dan tidak perlu memikirkan tentang mendaftarkan semula pernikahan anda nanti.  Anda juga perlu memikirkan soal keluarga anda dan orang-orang yang lebih menyayangi anda dan sebagainya.

Saya bukanlah hendak menggalakkan pasangan untuk bernikah di Selatan Thailand, tetapi jika segala usaha untuk bernikah di Malaysia tidak dapat dilaksanakan, barulah anda pilih jalan keluar ini agar hasrat murni anda untuk berumahtangga tercapai, walaupun ada pihak yang terluka dan berduka demi mengelakkan menanggung dosa hidup tanpa nikah dan menghindarkan dari perkara-perkara  yang tidak diingini menimpa anda dan pasangan anda lebih baiklah anda berkahwin dengan segera!
Semoga ALLAH memudahkan semua urusan kita dan memberkati niat murni kita ini. AMIN YA RABBAL ALAMIN.


NIKAH SIAM NIKAH THAILAND KAHWIN SIAM KAHWIN THAILAND KAHWIN SENYAP SESAMA KITA

NIKAH SENYAP, NIKAH SIAM, NIKAH LARI, PAKEJ NIKAH SIAM, KAHWIN SIAM, KAHWIN THAI, KAHWIN SEMPADAN, KAHWIN PADANG BESAR, KAHWIN DANNOK, KAHWIN SONGKHLA, KAHWIN PERLIS, KAHWIN BUKIT KAYU HITAM, KAHWIN CEPAT, KAHWIN MURAH,NIKAH SESAMA KITA, NIKAH TOK KADI,AKAD NIKAH SIAM,PANDUAN NIKAH DI SONGKHLA.NIKAH SIAM MURAH DAN MUDAH.



3 comments:

 1. pakej B berape kos yang tepat?

  ReplyDelete
 2. kahwin thai kahwin thailand nikah thai nikah thailand

  ReplyDelete
 3. https://www.facebook.com/aludin.kamal
  BER ISTRI BARU MENJELANG 2015
  Kami membawa pasangan untuk berkahwin / poligami secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand. Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia. Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.
  Sekiranya berminat, sila hubungi :-
  DRINA DMARYA RESOURCES
  No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk Pulai Klang.Selangor
  (Atas Kedai Kek Bee's)
  Tel : 03-33745230/ 013-3311606/0136312803/0169100809
  sekiranya kami dalam THAILAND WATSAP ke no : 0169100809
  sila sebarkan maklumat ini kepada yang memerlukan
  kahwinthaibest.blogspot.com
  fb : aludin kamal
  +++ kami tidak tinggal pasangan dihotel dan balik ..kami bersama pasangan hingga selesai urusan ++ jika ada masa terluang kami bawa berjalan / Thai massage InsyaAllah...

  ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.