Monday, January 21, 2013

info


Kami membawa pasangan untuk berkahwin secara sah di pejabat Majlis Agama Islam Thailand. Pernikahan ini adalah sah mengikut hukum syarak dan diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia. Insya-Allah urusan boleh dijalankan dalam 2 hari sahaja & dokumen lengkap dapat diterima pada hari tersebut.
Sekiranya berminat, sila hubungi :-
DRINA DMARYA RESOURCES
No 7 Tingkat 1, Simpang 4, Teluk Pulai (Atas Kedai Kek Bee's)
Tel : 03-33745230/ 013-3311606
WEB KAMI :
kahwinthaibest.blogspot.com
drina1998.blogspot.com
BERHATI - HATI DENGAN SINDIKET

Memandangkan ramai agen yang mewakili sindiket nikah palsu di sempadan Siam, berhati-hati dalam memilih agen untuk perkahwinan di Thailand. Berikut ialah beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan.

1.Pastikan laman web atau blog agen tersebut mengandungi maklumat berikut:

2.Nama agen, gambar agen, nombor telefon dan alamat pejabat agen, dengan peta lokasinya sekali.

3.Sesudah itu, ada baiknya menelefon agen berkenaan dan menyatakan keinginan untuk datang ke pejabatnya. Agen palsu akan membuat dalih untuk tidak membenarkan pergi ke pejabatnya, dan mencadangkan untuk berjumpa di luar. Kalau agen tidak mempunyai pejabat, ini juga satu tanda yang mencurigakan.

4.Fikirkan semudah mana agen akan dapat dicari sekiranya berlaku penipuan dan laporan polis perlu dibuat terhadapnya.

5.Agen sindiket palsu tidak akan berani memberikan maklumat lengkap seperti di atas, sebab akan mudah untuk pasangan yang tertipu membuat laporan kepada polis.

6.ADA SESETENGAH AGEN YANG KONONNYA BOLEH MENGURUSKAN DALAM SEHARI DAN AKAN MENG " POS " DOKUMEN KEPADA ANDA ...MAKA ANDA HENDAKLAH BERHATI2 KERANA RAMAI YANG TERTIPU DAN DOKUMEN TIDAK SAMPAI KETANGAN ANDA...BILA CALL AGEN TERSEBUT DIA KATA DAH DI HANTAR DAN TIDAK BERTANGGUNGJAWAB SEKIRANYA DOKUMEN TERSEBUT TIDAK SAMPAI...

INI MELIBATKAN DOKUMEN KERAJAAN BUAT SURAT CINTA NAK MAIN POS POS.....

( SEKARANG KEDUTAAN TIDAK MEMBENARKAN DOKUMEN DI POS...SALAH SEORANG SUAMI/ISTERI WAJID ADA UNTUK MENGAMBIL DOKUMEN TERSEBUT KEESOKAN HARINYA ATAU DI LAIN HARI...)


Surat pengesahan dari Konsulat Malaysia amat penting dalam urusan pendaftaran nikah di Malaysia nanti, dan Konsulat Malaysia cuma terdapat di Songkhla. Tak ada Konsulat Malaysia di Yala, Narathiwat atau Pattani. Oleh itu, pastikan agen akan membawa ke Songkhla untuk mendapatkan surat pengesahan dari Konsulat Malaysia selepas perkahwinan di Thailand.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.